GermanGames Logo

Carcassonne – The Princess and the Dragon


Carcassonne - The Princess and the Dragon (49K) Carcassonne – The Princess and the Dragon er en udvidelse til Carcassonne. Spillet er ligesom grundspillet designet af Klaus-Jürgen Wrede. Spillet er udkommet i 2005. Nedenstående beskrivelse er primært baseret på et regelresume lavet af Janne Sirén.

Carcassonne – The Princess and the Dragon indeholder to figurer – det er henholdsvis en drage og en fe af træ. Derudover indeholder spillet indeholder 30 nye brikker, som blandes sammen med de almindelige brikker. The princess and the dragon kan spilles sammen med Carcassonne og de forskellige større og mindre udvidelser kombineret på forskellig vis. Alle reglerne i spillet er de samme som i grundspillet bortset fra de udtagelser og tilføjelser, som er nævnt nedenfor.

Der er flere nye brikker med spændende funktioner. De fleste og væsentligste af disse vil blive gennemgået nedenfor:

Vulkaner (6 brikker)
Når den første vulkan bliver trukket kan der ikke placeres en mand på denne brik – her kommer dragen i spil. Dragen placeres på denne brik.

Carcassonne - The Princess and the Dragon01 (89K)

Dragen (12 brikker + dragefiguren)
Når en brik med en drage bliver trukket afhænger trækket af om dragen er i spil eller ikke. Hvis dragen ikke er i spil endnu (det vil sige, hvis der ikke er trukket en vulkan), så placeres brikken ved siden af brættet og spilleren trækker en ny.

Hvis dragen derimod er i spil kan spilleren vælge at sætte en mand på brikken som normalt, hvorefter dragen skal rykkes. Alle spillerne skal nu efter tur rykke dragen et felt enten horisontalt eller vertikalt (men ikke diagonalt) – dragen må ikke rykkes på det samme felt to gange. Dragen skal rykkes i alt 6 felter. Hvis dragen undervejs møder nogle mænd … ja, så bliver mændene slået omkuld, og vender derfor tilbage til spilleren. De kan senere genplaceres.

Carcassonne - The Princess and the Dragon02 (73K) Feen (træfiguren)
Dragen kan, når den bevæger sig rundt, ikke gå ind på det felt, hvor feen står. Feen yder således mændene på brættet beskyttelse. En spiller, som i en tur ikke placerer en mand må i stedet flytte feen. Udover at give beskyttelse giver det også points at have feen stående. Har man feen stående sammen med en af sine mænd i begyndelsen af sin tur, giver dette automatisk 1 points. Har man feen stående sammen med sin mand, når et område evalueres giver dette 3 points.

Borgfruen (6 brikker)
Brikkerne med borgfruen lægges på almindelig vis. Hvis brikken lægges til en by, hvor der allerede står mænd, må den spiller som placerede brikken, fjerne en af disse mænd. Spilleren må imidlertid ikke selv sætte en mand. Hvis den placeres på et område uden mænd, så kan spilleren på normal vis placere en af sine mænd.

Den magiske port (6 brikker)
Når en spiller placerer denne brik, må spilleren placere sin mand på en anden landskabsbrik end den netop spillede. De almindelige regler for placering af mænd skal imidlertid overholdes.



Links:

Engelske regler



Beskrivelsen er udfærdiget den 23. maj 2005
Copyright 2005 GermanGames.

Tilbage til forside (2K)